Over ons

Het verhaal

In het kort

Likun Jiang is de chef in de keuken. De gerechten die voor ons nog zo goed als onbekend zijn, maakt zij al heel haar leven lang. Vele reizen door haar thuisland China en heel Europa geven haar inspiratie om de traditionele keuken een nieuw leven in te blazen. Zo komen we tot een soort fusion tussen de traditionele vormen en manieren van werken met vullingen die je nergens anders tegenkomt. Ze schrikt niet terug van vernieuwing en zal proberen te zorgen dat u dezelfde emoties ervaart.

Nick Cludts deed reeds veel ervaring op in de horeca. Van kindsaf aan is hij gepassioneerd door koken, niet verwonderlijk afkomstig van zijn vader, die het dan ook weer van zijn vader heeft. Een lange geschiedenis van bakkerij, voedingsproductiebedrijven en meer zit in de familie. Na een opleiding als bio-ingenieur met voeding als specialisatie is hij terug in de horeca beland naast zijn andere passie, bierbrouwen. Als geen ander kan hij u begeleiden in uw keuze in dranken, gaande van thee en huisgemaakte iced teas tot bier, wijn en whisky.

Picture8

Jiaozi

Onze vele reizen naar het noorden van China hebben ons geïnspireerd om dit allom geprezen en cultuurhistorisch gerecht als speerpunt van Lunsjes te nemen.

Jioazi is één van de belangrijkste gerechten tijdens Chinees nieuwjaar en in het noorden van China een dagelijks gerecht waarbij elke familie beweert het beste recept te hebben. Van generatie op generatie zijn deze doorgeven, waarbij de oorsprong van dit gerecht reeds teruggaat naar de Oost Han Dynasty (jaar 25-220).

Deze gevulde deegwaren kan je stomen, bakken of koken en met bijpassende sauzen zowel als voor-, bij- en hoofdgerecht gebruiken.  Door onze verschillende achtergronden, brengen wij ook Europese varianten die steeds inspelen op de smaken van het seizoen.

IMG_20190619_144311

Daurade

Ons meest geliefde gerecht is de Daurade Royal (of goudbrasem) op de klassieke Aziatische manier gestoomd. Eerst gaat hij met Chinese kookwijn in de stoomoven.

Vervolgens wordt het stoomvocht uit de vis gehaald en wordt er een beetje sojasaus over gedaan. De pure smaak en heerlijke textuur van de vis zijn een echte homerun.

Lunsjes0758

Ribbetjes

Lang geleden is in de horeca een beweging ontstaan met garen op lage temperatuur. Taaie vleessoorten zijn hier uitermate geschikt voor. Onze ribbetjes zijn een combinatie van onze twee werelden. Likun maakt al heel haar leven ribbetjes op de klassieke stoofmanier. Nick heeft hier de technologie aan bijgedragen en zo krijgen we de heerlijke smaak van het Oosten met een fantastische textuur. Onze ribbetjes zijn 24 uur lang gegaard op 65°C. Zo kunnen we zorgen dat de ribbetjes nog een mooie beet hebben maar dat ze perfect van het bot vallen.